Etappe 2b (najaar 2012)

Deze etappe ging van Sundarijal/Syabru (Langtang-gebied) naar Hongon/Tumlingtar (Makalu-gebied), totaal ca. 520 km. De tussenliggende gebieden Rolwaling en Everest zijn ook doorkruist. Het betrof een ‘alpiene’ etappe met vijf lastige passen tussen de 5300m en 6200m waarbij de (Upper) Great Himalaya Trail is gevolgd. Er zijn 35.000 hoogtemeters gestegen én gedaald. In Last Resort – bij de start van gebied Rolwaling – voegde Chhiree Sherpa zich bij Henk en Katja.

Etappe 2b ging door de gebieden Langtang, Rolwaling, Everest en Makalu.

 

LANGTANG

Om de Great Himalaya Trail route te bereiken liepen Katja & Henk via het bekende Gosainkund-meer (4600 m) naar het Langtang gebied. In het plaatsje Syabru is de GHT-route weer opgepakt richting het oosten, naar de uitdagende Tilman Pas (5308 m).

Lees het laatste blogbericht vanuit Langtang of lees alle blogberichten.

 

Film uit Langtang: yaks in gevecht

ROLWALING

Tussen de berggebieden van Rolwaling en Langtang loopt de Arniko Highway, de verkeersader tussen Kathmandu en Lhasa (Tibet). Deze weg wordt gekruist door de GHT en daar ontmoetten Katja & Henk hun teammaat Chhiree Sherpa, die ze de rest van de tocht vergezelde. Via de gletsjerpas Tashi Labtsa (5755 m) is doorgestoken naar Khumbu, het bekende Everest-gebied.

Lees het laatste blogbericht vanuit Rolwaling.

 

Film uit Rolwaling: bijna boven op Tashi Labtsa 5755 m

EVEREST

Het Everest-gebied is bekend terrein! Eerder liepen Katja & Henk meerdere malen het stuk van de GHT via de passen Renjo La en Cho La. Dit stukje is nu overgeslagen en het team is direct doorgelopen naar de plaats Namche voor bevoorrading. Daarna is de GHT weer opgepakt naar de uitdagende passen Amphu Labtsa (5845 m) en West Col (6140 m).

Lees het laatste blogbericht vanuit Everest of lees alle blogberichten.

 

Film uit Everest: uitzicht vanaf Amphu Labtsa 5845m

MAKALU

Het berggebied Makalu is wild: sneeuw en gletsjers temidden van bergreuzen. Het gebied begint bovenop de 6140 m hoge West Col, letterlijk gedomineerd door de bergreus Makalu (8463 m). Via East Col (6180 m, vaak aangeduid als Sherpani Col) ging het team pal onder de Makalu langs, de gletsjerwereld achter zich latend. Er werd teruggekeerd naar de bewoonde wereld via een zelden gelopen route door desolaat berggebied en jungle.

Lees het laatste blogbericht vanuit Makalu of lees alle blogberichten.
Film uit Makalu: oversteek rivier Saldim Khola

 

Lees meer over het vervolg: Etappe 3