Etappe 3 (najaar 2013)

De laatste etappe van de Nepal Traverse betreft het uiterste noord-oosten van Nepal: het Makalu- en Kanchenjunga-gebied. Einddoel was de bergpas Jhingsang La (6164 m), even ten noordoosten van het Kanchenjunga-basiskamp. Een relatief korte etappe van zo’n 270 kilometer met 15.000 hoogtemeters.

Etappe 3 ging door het Makalu- en Kanchenjunga-gebied

MAKALU

Het berggebied Makalu is wild: sneeuw en gletsjers temidden van bergreuzen. Het gebied begint op de 6140 m hoge West Col, letterlijk gedomineerd door de bergreus Makalu (8463 m). Dit eerste Makalu-stuk is gelopen in het najaar van 2012 (etappe 2b). Via East Col ging het door de wildernis van Kalo Pokhari terug naar de bewoonde wereld van Num/Tumlingtar. In etappe 3 liep het team via de dezelfde route terug naar de Upper GHT om deze in Hongon weer op te pakken richting het oosten; dwars door jungle en wildernis richting de pas Lumbha Sambha (5159 m).

Lees het laatste blogbericht vanuit Makalu in Etappe 3 of lees alle blogberichten.

KANCHENJUNGA

Kanchenjunga is het laatste berggebied van de traverse in het uiterste noord-oosten van Nepal, genoemd naar de op twee na hoogste berg ter wereld (8586 m). Het (noordelijke) basiskamp van deze achtduizender is het begin/eindpunt van de Upper Great Himalaya Trail. Einddoel van de Nepal Traverse van Katja en Henk was de bergpas Jhingsang La (6164 m).

Lees het laatste blogbericht vanuit Kanchenjunga of lees alle blogberichten.
Film uit Kanchenjunga: Kanch BC: Upper GHT voltooid!

Film uit Kanchenjunga: eindpunt Taplejung tijdens Tihar-festival