Via Chhu naar Seldang 4100m

De route vandaag was net als gisteren waanzinnig: zo wild en afgelegen. Niet lang na vertrek werden herderhutjes bereikt die sinds kort waren betrokken en het drietal werd direct uitgenodigd voor thee en zelfs verse kaas. Een unieke ervaring, om te zien hoe de bevolking hier in de zomer leeft met hun vee: Tibetaanse geiten en schapen.
Het eerste dorpje volgt tijdens lunchtijd: Karang. Ongelooflijk, zoals hier wordt geïrrigeerd in deze droge omgeving. Groene veldjes met graan dankzij de irrigatiekanaaltjes. En hoe netjes alles is. In alles is de tegenstelling met het district Mugu immens. Zowel qua landschap, mensen, huizen als cultuur.
Seldang, het eindpunt van de dag is een groot dorp. Het team dacht hier wel een lodge te kunnen vinden, maar dat blijkt tegen te vallen. De toeristen die hier langs komen, zijn altijd met volledige staf (koks en dragers) en slapen in hun eigen tentenkamp. De bevolking is dan ook niet ingericht op toeristen die in huis willen overnachten en mee eten. Uiteraard hebben Katja en Henk nog gedroogd eten in de rugzak, maar ze verheugen zich na de afgelopen zware dagen behoorlijk op een goede maaltijd met rijst en linzen. Chhiree gaat op zoek naar een adres voor ‘homestay’. Ze hebben geluk: de eerste de beste poging is het raak. Een schot in de roos zelfs. Ze zitten bij een welvarende familie: een ‘monk’ die met zijn gezin en ouders het grootste deel van het jaar in Kathmandu werkt en woont en ’s zomers hier komt. Het team kan hier twee nachten blijven, dus morgen wordt een welverdiende rustdag!