Charkabhot voorbij

Chhiree, Katja en Henk hebben in Chharkabhot (4300m) van een brunch genoten: aardappen, rijst, linzen met omelet. Eergisteren lukte het ze in de teashop al om voedzame biscuits uit het Chinese leger te scoren, maar dit is de bewoonde wereld. Hier zijn voor het eerst zelfs een tweetal lodges aangezien dit dorp aan de Dolpo-trekking route ligt Jomsom – Dho Tarap. Hier is dan ook voor het eerst van alles te koop: o.a. koek, pinda’s en Mars. Het is altijd even opletten, want gebruikelijk is dat het meeste ver over de houdbaarheidsdatum is…
Met een volle buik en zware rugzakken is het team vanmiddag nog ca 7km doorgelopen het dal in langs het riviertje Thasan khola voor een kampje op 4500m. Daarmee is de dag van morgen beter te doen gezien de afstand.
17 juni. Gisteren kwamen de volgende 2 sms-berichten binnen: “Dank voor weerbericht. Op basis hiervan vandaag doorgeknald over Mola pas 5027m; 27km + 900m up + 600m down. Lange dag dus, maar voldaan. Nu op 4600m. Slechts 7km naar Charkabhot. Vandaag voor eerst toeristen tegengekomen: Duits stel met ezels + staf 6 man”.
Note: vanuit Nederland wordt dagelijks het weerbericht via sms doorgezonden naar de Thuraya-satelliettelefoon van Katja & Henk. Er was later op de middag slecht weer voorspeld, wat ook bleek te kloppen. Op basis daarvan is het team al over de Mola pas geklommen, achteraf een goed besluit, want er bleek sneeuw te zijn gevallen op de die hoogte.