Junben pas 5550m nu Santa 3700m

Hoezo zomer? Het was een een barre ochtend: waterkoud met sneeuw en later de voorspelde regen. Er was weinig zicht tijdens de klim naar de Niwar pas (5120m), gelukkig was het terrein eenvoudig. Het was daarna lastig navigeren richting Junben pas, zonder enig zicht. Eenmaal op de pas stopte het gelukkig met sneeuwen. Daarna was het – in de regen – steil afdalen naar de rivier op 3700m, waar uiteindelijk met droog weer gelunchd kon worden. De laatste couscous werd opgemaakt, er resteren nog 3 zakjes soep voor de laatste lunch morgen.
’s Middags een prachtige tocht met nog wat pasjes boven de 4000m. Alles bij elkaar een lange dag met 1050m stijgen en 2150m dalen voordat het eerste dorp werd bereikt: Santa op 3700m hoogte. Het wordt vandaag de laatste homestay van deze tocht. Morgen is het echt terug in de bewoonde wereld. Vandaag een unieke plek: het drietal slaapt buiten op het dak van het huis onder een afdak. Fraai weer in de middag! Met als voordeel dat de nog vochtige tent – met de lunch was het niet gelukt deze goed te drogen – zelfs nog gedroogd kon worden. Het is verder genieten van een overvloedige maaltijd met linzen, rijst, aardappelen en zelfs ei en groenten!

19 juni. Sms berichten 11:10 NL tijd: “Wij zien uit naar Kagbeni 21 juni: douche, kip+groente! 22 juni nog 2u lopen Jomsom. Alles cform plan; kamp voor passen na relaxte tocht in bewolkt weer met af en toe spatje. Wel hoog kamp (4990 m), voel je aan alles. Morgen dus laatste hoge dag! Hopelijk valt voorspelde regen mee.”