Lekker eten Simikot 3000 m

In drie dagen lopen – met overnachtingen in Yalbang en Dhad Kermi – aangekomen in Simikot. Het landschap op deze tocht was prachtig, het pad uitstekend, maar weersomstandigheden vrij matig. De afgelopen dagen kwam het team de eerste toeristen tegen: een wat grotere Zwitserse groep, een kleiner groepje Tsjechen en een drietal Indiase bedevaartgangers. Simikot is een grote plaats met ca 150 hutjes en zelfs echte (stenen) huizen. Simikot is de ‘headquarter’ van het district Humla en beschikt zelfs over een landingsbaan voor kleine vliegtuigen. Per auto is deze plaats echter niet te bereiken: de dichtstbijzijnde weg is ruim een week lopen verderop.
Henk, Katja en Chhiree overnachten in de lodge van Nepal Trust, die gelieerd is met SNV. De overige 2 tonnen die hier naar toe zijn ingevlogen, staan keurig te wachten, als het drietal in de lodge arriveert. Echt super dus!
Het is luxe de komende dagen, want het team verblijft twee nachten in deze lodge met zowaar echte bedden en goed eten. Even wat anders dan het rantsoen van de afgelopen week dat bestond uit ontbijt met brinta en amandelmeel, lunch met noodlesoep en diner met couscous (dat nauwelijks gas vergt). Morgen wordt vooral een logistieke dag. Alle spullen uitzoeken. Er zijn ook reservespullen opgestuurd, zoals een paar schoenen, een tent en zo nog wat zaken. Maar met de spullen is eigenlijk niets mis – mede dankzij Kathmandu Outdoor – dus het lijkt erop dat hier niets van nodig is. Deze spullen kunnen dus met het overbodige kaartmateriaal teruggestuurd worden naar Kathmandu. De nieuwe serie kaarten – ruim een kilo gewicht – kan nu de rugzak in. Evenals een hele berg nieuwe roepiebiljetten die hier zijn geïncasseerd via de bank. Verder gaat het team morgen nog op zoek naar een drager voor de eerstkomende dagen. Gezien de hoeveelheden gas en proviand is dit tijdelijk gewenst, en ook voor de route is locale kennis een mooie aanvulling voor het team.