Groene heuvels op en neer

In Last Resort kun je niet echt vroeg ontbijten, pas vanaf half acht. Ook daaraan kun je zien dat hier geen trekkers komen, maar de bungeejumpers, die vanaf ca 10 uur aan de slag gaan. We vertrekken op 6 oktober dus relaxed even achten over de 190 m hoge brug over de rivier Bhote Koshi. Het is dan de Arniko Highway oversteken (Kathmandu-Lhasa), waar je je overigens niet teveel van moet voorstellen. In Nederland zou het een smalle asfaltweg heten. We gaan daarna een gebiedje in waar geen toerist komt. We volgen ook hier de upper Great Himalaya Trail en maken dankbaar gebruik van de tochtbeschrijving van Robin Boustead die we in kopievorm meehebben. Al direct in de eerste dorpjes wordt duidelijk dat hier bijna nooit een westerling passeert. Er is grote belangstelling, ook op de velden die we daarboven passeren. We worden telkens omringd door mensen, maar op een aangename manier. Het weer is gelukkig goed, ook als we in de middag de tent opzetten op Sindurche kharka, een kleine weide. We kunnen goed voelen dat we nu met z’n drieeen zijn ipv met vier zoals de afgelopen week. Het gemeenschappelijke klimmateriaal moet nu over drie rugzakken verdeeld worden en bovendien is er nog niets opgegeten van het tochtvoer. Kortom het was vandaag 1500 m omhoog sjouwen met zware rugzakken!


De dag erna, 7 okt, verloopt ook voorspoedig, hoewel we telkens moeten kiezen bij alle splitsingen hoe we verder lopen. Maar goed en wel arriveren we bij de pas Tinsang La, waar we tot onze verbazing op een jeeproute stuiten. Die blijkt vanuit Bharabise omhoog te komen, overigens niet in gebruik door alle moessonschade. Maar voor ons is het heerlijk afdalen die laatste anderhalf uur. De lodge even onder de pas blijkt dicht, dus we lopen door naar Kapthang, waar een klein teahouse staat. Henk en ik slapen in de tent, Chhiree binnen bij het gezin. We eten er heerlijke dal bhat, rijst met linzen en curry bij het vuur.


Op 8 oktober lopen we – alweer met mooi weer – een fraaie route door de groene heuvels met overal prachtige dorpjes. En dus ook mogelijkheden om thee te drinken. Luxe! We planden te overnachten in Loting maar besluiten wat verder door te lopen naar Chilingkha. We vragen een passerende jongen of hier een lodge is, maar hij schudt het hoofd. Wel een teashop, maar je kunt er niet slapen. Hij biedt ons aan dat we bij hem thuis komen slapen. En zo geschiedt. Een geweldige plek. Er wordt die middag nog een kip geslacht en ’s avonds zitten we aan een overheerlijke dal bhat met chicken curry. Ongelooflijke gastvrijheid. 
De volgende dag een idem prachtige tocht naar Orangdanda, dat vreemd genoeg totaal op de verkeerde plek gesitueerd is op de GHT-kaart. We krijgen voor het eerst zicht op de berg Gaurishankar (7135 m) en het Rolwalingdal! 


Lees meer blogberichten van Etappe 2b