Genieten in prachtig Hatiya

Gisteren – de 29e – was een lange loopdag door wederom zeer wisselende landschappen. En opnieuw zo wild! Uiteindelijk liepen we geheel door tot Hatiya, een mooi en wat groter dorp waar met zekerheid een lodge is, want daar waren we inmiddels wel aan toe. Goede dal bhat en even bijkomen na de hoogte en de zware laatste dagen. Met als toegift: de mooie omgeving met prachtige rijstvelden en een weids uitzicht met vriendelijke bergen om ons heen.

Vandaag hebben we hier een rustdag gehouden. De ochtend is grotendeels besteed aan alles schoonmaken met als eerste kleren wassen. Daarna onszelf weer eens onderhanden nemen met een bakje water en washandje. En de haren wassen, wat een heerlijkheid! Daarnaast konden we eindelijk alle nog vochtige spullen drogen, zoals stijgijzers, touwen en dergelijke. Dat zat al dagen nat in de rugzak. Vanmiddag was er de tijd om wat te relaxen en rond te lopen in het dorp. Toeristen komen hier zelden. Westerlingen die hier passeren zijn nog wel eens ontwikkelingswerkers, trekkers zijn zeldzaam. Al neemt het aantal toe door de Upper-GHT die vanaf Kanchenjunga dit gebied doorkruist oost – west. Daardoor komt een enkeling nu ook door Hatiya als je van of naar Tumlingtar reist. Het aantal locale mensen dat hier op pad is, is daarentegen altijd groot. Kimathangka ligt op twee dagen lopen, dit is de grensplaats met Tibet en hier wordt volop handel gedreven. De lodge waar we zitten dient als pleisterplaats voor eten en overnachten voor de locale handelsreizigers. Gisteren waren hier maar liefst 15 à 20 mensen, waaronder ook ambtenaren die om politieke redenen naar Kimathangka lopen. Vandaag overdag geen locale gasten, dus einde van de middag hebben we ons in de keuken genesteld. Mooi om het leven hier zo mee te kunnen maken!

Vanavond aten we heerlijke groente (chuche karela), eerder vandaag terplekke geoogst door Lakpa en Chhiree. Deze vruchtgroente groeit als klimop-plant op het dak van de keuken. Een heel werk om een emmer vol te plukken! Maar lekker in curry-vorm bij de rijst met linzen!

Afscheid van Ngima

Bekijk meer van deze Etappe 2b.