Naar Kyagin Gompa

We zijn nu in Langtang en onderweg naar Kyagin Gompa. Ik zit hier nu aan een computer terwijl Henk zit te wachten om door te lopen… Lekker rustig foto’s versturen en typen::)))

En ik zie hier nu ook direct het verschrikkelijke nieuws van Manaslu. Jeetje.
Enfin, hier met ons is het uitstekend. Het weer is sinds gisteren uitstekend: helder in de ochtend en in de middag bewolking. We hebben de aanlooproute door het Helambu-gebied achter de rug, alles goed verlopen. Dit is het trekkinggebiedje dat het dichtst bij Kathmandu ligt en ideaal om goed te acclimatiseren. Zo kun je in een aantal dagen naar het eveneens bekende en Langtang-gebied lopen. We hadden ook in een dag naar Dhunche of Syabrubensi kunnen rijden, maar dan begin je ongeacclimatiseerd en kun je nauwelijks dagen maken in deze hoge vallei. Plus voor de 5300 m hoge Tilmanpas zijn we dan niet gewend aan de hoogte.

We gaan zo door naar Kyagin Gompa. Naar de Chhembel sherpa, onze vriend wiens gezin wij ondersteunen. We hopen daar ook onze klimspullen aan te treffen, tent, eten, gas etc. Dit is vanuit Kathmandu per bus en drager hier naar toe gekomen. We hadden relatief lichte rugzakken afgelopen dagen. Mooi inlopen dus! Morgen voorbereidingen voor de oversteek van Tilmans. Spannend hoe dit zal lopen. Deze pas wordt hooguit een enkele keer per jaar gedaan. Ook de meeste GHT-trekkers slaan hem over. Als het ons lukt om de pas over te steken, wacht ook een uitdaging in het gebied erachter: in de afgelopen week zijn er veel aardverschuivingen geweest met de laatste stuipen van de moesson. We duimen dat deze nu is vertrokken!

Er wordt op mijn schouder getikt: we gaan verder lopen! Een volgend e-mail bericht hopelijk mogelijk vanuit Last Resort.

Lees meer blogberichten van Etappe 2b