Aankondiging Boek GHT

10 juli. Lopen over de grens – Great Himalaya Trail door Nepal. Dit wordt de titel van mijn nieuwe boek dat begin 2014 uitkomt. Omslag en ontwerp zijn inmiddels in een vergevorderd stadium en komen voor credits van Endeke Huisman van bureau Hemels van der Hart. Ook de website kwam tot stand in deze win-win samenwerking, waarmee ik mij gelukkig mag prijzen. Verder ben ik verheugd te kunnen melden dat Lopen over de grens uitgegeven én gedrukt zal worden door Lecturis in Eindhoven. Via Peter Daalder (hoofdredacteur Hoogtelijn van de NKBV) ben ik in contact gekomen met Paul van Mameren, directeur van Lecturis. Hij is niet alleen bergsportliefhebber, maar vooral iemand met een passie voor prachtig gedrukte boeken. Redactie van de teksten geschiedt door Annemiek Recourt, met wie ik ook werkte voor mijn boek Top-inspiratie.

Lopen over de grens is een persoonlijk reisverslag van de Nepal Traverse, in woord, maar vooral in beeld. Het boek zal maar liefst 456 pagina’s tellen, in een liggend formaat (26×15 cm). Dit formaat doet denken aan een stapel opgevouwde topografische kaarten: we doorlopen namelijk dertien gebieden in Nepal. Naast de link met de kaarten is er de link naar gebedsvlaggetjes; de boeddhistische vlaggen en hun kleuren – blauw, wit, rood, groen en geel – vervullen een belangrijke rol in het boek.

De laatste etappe van de Nepal Traverse staat dit najaar gepland, dus het uitkomen van het boek is onder voorbehoud van een geslaagde afronding van de tocht door het uiterste oosten van Nepal.

De eerdere etappes van de Nepal Traverse: etappe 1 (2011), etappe 2a en etappe 2b (2012).

Op de etappe-pagina’s zijn route, fotocollages en enkele filmpjes te bekijken. De gebiedspagina’s linken naar de blogs.