Etappe 2b succesvol

10 November ’12. We zijn inmiddels goed & wel thuis en kijken terug op een enerverende en succesvolle etappe 2b van onze Nepal Traverse / Great Himalaya Trail. We liepen van Sundarijal naar Tumlingtar door de gebieden Langtang, Rolwaling, Everest en Makalu. Gescheiden door alpiene, hoge bergpassen waren de gebieden totaal verschillend qua landschap, cultuur, ontwikkelingsniveau en mate van toerisme. Dat maakte deze etappe tot een boeiende en afwisselende ervaring. Daarnaast waren er de uitersten qua hoogte: we trokken tussen de 1000 en 6200 meter hoogte, met uiteraard grote verschillen in temperatuur en beleving. Groot geluk hadden we dit keer met de weersomstandigheden: in beginsel wat miezerregen in Helambu, verder een aantal dagen mist na Tilman’s pas (Langtang) en wat verse sneeuw in het Makalu-gebied. Maar overwegend hadden we zonnig en droog weer, een zaligheid!

Resterend voor ons project is het meest oostelijke deel van de Upper Great Himalaya Trail, door het Kanchenjunga-gebied. Met voor ons als einddoel het drielandenpunt Jhingsang La (6164 m). Hiermee zou onze Nepal Traverse – van drielandenpunt NW naar drielandenpunt NO – compleet worden. Dit laatste deel van de voettocht staat gepland voor 2013.

Maar al te goed realiseren we ons dat het een voorrecht is om deze prachtige expedities te kunnen ondernemen. Ook hier geldt, dat dit niet mogelijk is zonder uitstekende samenwerking. We zijn dan ook dankbaar voor het jarenlange vertrouwen en de geboden ondersteuning door onze partners: Hemels van der Hart, Kathmandu Outdoor, Uitgeverij Podium en Van Braak Accountants. Specifiek willen we nog noemen Endeke Huisman en Joeri Borst van Hemels van der Hart: zij bouwden deze website en hielden alles bij tijdens onze afwezigheid. Bedankt!

Tot slot dank aan ieder die ons afgelopen tijd gevolgd heeft via deze site en/of Twitter! Katja Staartjes & Henk Wesselius.

Bekijk de foto’s van deze laatste etappe.